آشپزی در طبیعت: لذت طعم ها در دل طبیعت
آشپزی در طبیعت، فرصتی برای تجربه طعم های دلچسب در فضایی آرامش بخش و دل انگیز است. تجربیات کاربران نی نی سایت در این زمینه، نکات و ایده های ارزشمندی را در اختیارمان قرار می دهد.
در این پست، 25 مورد از مهمترین و کاربردی ترین تجربیات آشپزی در طبیعت، برگرفته از نی نی سایت را با شما به اشتراک می گذاریم:
- ✔
1. برنامه ریزی دقیق:
قبل از حرکت، لیست غذاها، مواد لازم و ظروف مورد نیاز را تهیه کنید. - ✔
2. مواد غذایی فاسد شدنی:
مواد غذایی حساس را در یخدان با یخ کافی نگهداری کنید. - ✔
3. بسته بندی مناسب:
از ظروف درب دار و سبک برای حمل و نقل مواد غذایی استفاده کنید. - ✔
4. بهرهگیری از ادویه جات:
ادویه جات طعم غذا را در طبیعت دلپذیرتر می کنند. - ✔
5. تهیه آتش:
روش های ایمن روشن کردن آتش را یاد بگیرید و هیزم کافی همراه داشته باشید. - ✔
6. بهرهگیری از اجاق گاز مسافرتی:
برای سهولت و سرعت بیشتر، از اجاق گاز مسافرتی استفاده کنید. - ✔
7. رعایت بهداشت:
همیشه دست های خود را قبل از آشپزی بشویید. - ✔
8. ظروف یکبار مصرف:
برای کاهش حجم وسایل، از ظروف یکبار مصرف سازگار با محیط زیست استفاده کنید. - ✔
9. کیسه زباله:
زباله های خود را جمع آوری کرده و با خود ببرید. - ✔
10. تهیه غذای ساده:
غذاهای پیچیده و زمان بر را انتخاب نکنید. - ✔
11. جوجه کباب:
یکی از محبوب ترین غذاها در طبیعت، جوجه کباب است. - ✔
12. املت آتشی:
صبحانه ای لذیذ و سریع که با آتش درست می شود. - ✔
13. سیب زمینی کبابی:
سیب زمینی را در فویل پیچیده و در آتش بپزید. - ✔
14. بلال کبابی:
بلال تازه را روی آتش کباب کنید. - ✔
15. چای آتشی:
چای ذغالی با طعم دود، لذتی وصف نشدنی دارد. - ✔
16. بهرهگیری از فویل:
فویل آلومینیومی برای پخت و پز و گرم نگه داشتن غذا بسیار کاربردی است. - ✔
17. تهیه ساندویچ:
ساندویچ های سرد و گرم گزینه های مناسبی برای ناهار هستند. - ✔
18. میوه و سبزیجات:
میوه و سبزیجات تازه را به همراه داشته باشید. - ✔
19. آب کافی:
همیشه آب کافی برای آشامیدن و شستشو به همراه داشته باشید. - ✔
20. کمک های اولیه:
جعبه کمک های اولیه را فراموش نکنید. - ✔
21. انتخاب مکان مناسب:
مکانی را انتخاب کنید که برای آتش روشن کردن مناسب باشد. - ✔
22. حفظ محیط زیست:
به طبیعت احترام بگذارید و از آسیب رساندن به آن خودداری کنید. - ✔
23. پخت نان:
پخت نان محلی بر روی ساج یک تجربه به یاد ماندنی است. - ✔
24. بهرهگیری از سبزیجات کوهی:
در صورت آشنایی، از سبزیجات کوهی برای طعم دادن به غذا استفاده کنید. - ✔
25. لذت بردن از لحظات:
از آشپزی و صرف غذا در کنار دوستان و خانواده لذت ببرید.

این تجربیات میتوانند به شما کمک کنند تا آشپزی لذت بخش تر و ایمن تری در دل طبیعت داشته باشید.
فراموش نکنید، مسئولیت حفظ طبیعت زیبایمان بر عهده همه ماست.
۲۵ نکته آشپزی در طبیعت: تجربههای نینیسایتیها
۱. انتخاب محل مناسب برای آتش
از نینیسایتیها یاد گرفتم که قبل از هر چیز، باید یه جای امن و مناسب برای روشن کردن آتیش پیدا کرد. دور از درخت و بوتههای خشک!حواستون به قوانین منطقه هم باشه. بعضی جاها آتیش روشن کردن ممنوعه. یه نکته دیگه هم اینه که باد رو در نظر بگیرید که دود مستقیم توی چشم نباشه. همیشه آب و شن دم دست داشته باشید تا در صورت نیاز سریع آتیش رو خاموش کنید. زمین رو هم قبل از روشن کردن آتیش یه مقدار تمیز کنید. اگه آتشدان دارید حتما با خودتون ببرید. بهتره از قبل هیزم جمع کنید تا موقع آشپزی معطل نشید.
۲. آمادهسازی مواد اولیه در خانه
بیشتر نینیسایتیها موافق بودن که تا جایی که میشه، مواد اولیه رو توی خونه خرد و آماده کنید. اینجوری خیلی راحتتر میشه. پیاز و سیبزمینی خرد شده، گوشت مزهدار شده، سبزی پاک شده و. . . همه رو از قبل آماده کنید. توی ظرفهای دردار و محکم بریزید که بیرون نریزه. برای جلوگیری از فاسد شدن، از یخدان یا ظروف عایق استفاده کنید. حتی میتونید بعضی از غذاها رو نیمهپز کنید و فقط توی طبیعت گرمش کنید. ادویهها رو هم از قبل توی یه ظرف کوچیک مخلوط کنید و با خودتون ببرید. دستمال مرطوب هم برای تمیز کردن وسایل و دستها خیلی ضروریه.
۳. بهرهگیری از ظروف و وسایل سبک و کمجا
یکی از مهمترین نکتهها، بهرهگیری از وسایل سبک و کمجاست. ظروف یکبار مصرف پلاستیکی خیلی جا میگیرن و دوستدار محیط زیست نیستن. ظروف آلومینیومی یا تیتانیومی خیلی سبک و مقاوم هستن. قاشق و چنگال تاشو هم خیلی به درد میخوره. یه فلاسک چای یا قهوه هم برای رفع خستگی خیلی خوبه. از کیسههای زیپدار برای حمل مواد غذایی استفاده کنید. یه چاقوی تیز و چندکاره حتما توی وسایلتون داشته باشید. دستکش هم برای کار با آتیش لازمه.
۴. انتخاب غذاهای ساده و سریع
توی طبیعت، دنبال غذاهای پیچیده و زمانبر نباشید. غذاهای ساده و سریع بهترین انتخابن. جوجه کباب، سوسیس بندری، املت، آش رشته و سیبزمینی کبابی از بهترین گزینهها هستن. حتی میتونید ساندویچ آماده کنید و با خودتون ببرید. از کنسروها هم میتونید استفاده کنید، فقط قبلش حتما گرمشون کنید. برای دسر هم میوه یا بیسکوییت همراه داشته باشید. بهترین غذا، غذاییه که هم خوشمزه باشه و هم درست کردنش آسون.
۵. رعایت بهداشت
آشپزی در طبیعت: خلاصه تجربیات نی نی سایتیها
بهداشت توی طبیعت خیلی مهمه. حتما دستهاتون رو قبل از غذا خوردن بشورید. از آب آشامیدنی سالم استفاده کنید. اگه به آب لولهکشی دسترسی ندارید، آب معدنی ببرید. ظرفهاتون رو بعد از غذا خوردن تمیز کنید. میتونید از مایع ظرفشویی و اسکاچ استفاده کنید. زبالهها رو جمع کنید و با خودتون ببرید. به هیچ وجه زباله توی طبیعت رها نکنید. دستمال کاغذی و مواد ضدعفونیکننده هم حتما همراه داشته باشید. بهتره از دستکش یکبار مصرف برای آشپزی استفاده کنید. اگه دستتون زخم شد، سریع پانسمانش کنید.
1. انتخاب مکان مناسب
بسیاری از کاربران نی نی سایت تاکید داشتند که انتخاب مکان مناسب با دسترسی به آب و سایه، اولین و مهمترین قدم برای آشپزی لذتبخش در طبیعت است. همچنین دور بودن از مناطق حفاظتشده و رعایت قوانین محیط زیست اهمیت دارد. بررسی وضعیت هوا قبل از رفتن به طبیعت، ضروری است. انتخاب مکانی که دسترسی به مواد اولیه محلی داشته باشد (در صورت امکان) میتواند تجربه را غنیتر کند. اطمینان از داشتن مجوز آتش در صورت نیاز، قبل از روشن کردن آتش بسیار مهم است. به همراه داشتن جعبه کمک های اولیه برای درمان حوادث احتمالی لازم است. دور بودن از حیوانات وحشی و احتیاط لازم است.
2. تجهیزات ضروری آشپزی
اجاق گاز مسافرتی، ظروف سبک و قابل حمل، کتری، قابلمه کوچک و ماهیتابه از جمله تجهیزات ضروری هستند که در اکثر نظرات نی نی سایتیها ذکر شده بود. داشتن ابزار برش مناسب، مانند چاقوی تیز و تخته برش کوچک، کار را آسانتر میکند. بهرهگیری از ظروف یکبار مصرف تجزیهپذیر برای کاهش زباله پیشنهاد شده است. همراه داشتن فندک یا کبریت ضد باد بسیار مهم است. ظروف نگهداری مواد غذایی درب دار برای جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی لازم است. دستمال کاغذی و دستمال مرطوب از جمله ملزومات بهداشتی هستند. همراه داشتن کیسه زباله برای جمع آوری زباله ها ضروری است.
3. مواد غذایی مناسب برای طبیعت
بسیاری از کاربران توصیه کردهاند که غذاهای سبک و کم حجم مانند ساندویچ، سالاد، میوه و خشکبار برای طبیعت مناسبتر هستند. غذاهایی که نیاز به پخت طولانی ندارند، مانند املت یا نیمرو، گزینههای خوبی هستند. همراه داشتن کنسرو و مواد غذایی آماده میتواند در زمان صرفهجویی کند. آب کافی و نوشیدنیهای خنک را فراموش نکنید. تهیه لیست مواد غذایی قبل از سفر، از فراموشی جلوگیری می کند. حمل مواد غذایی فاسد شدنی در یخدان، ضروری است. بهرهگیری از ادویه جات بسته بندی شده برای طعم دادن به غذاها توصیه شده است.
4. نکات ایمنی در آشپزی با آتش
آشپزی در طبیعت: 25 نکته از تجربیات نی نی سایت
حفظ فاصله ایمن از آتش و مراقبت از کودکان در هنگام روشن کردن و بهرهگیری از آتش بسیار مهم است. قبل از ترک محل، از خاموش شدن کامل آتش اطمینان حاصل کنید. بهرهگیری از کپسول آتش نشانی کوچک میتواند در مواقع اضطراری مفید باشد. اطمینان از عدم وجود مواد قابل اشتعال در اطراف محل آتش ضروری است. همراه داشتن آب برای خاموش کردن سریع آتش در صورت نیاز لازم است. آموزش روش های صحیح روشن کردن آتش به افراد، اهمیت دارد. رعایت احتیاط هنگام بهرهگیری از مواد آتش زا (مانند الکل) الزامی است.
1. تهیه لیست مواد غذایی قبل از حرکت
قبل از شروع سفر، یک لیست دقیق از تمام مواد غذایی مورد نیازتان تهیه کنید تا چیزی را فراموش نکنید. لیست را بر اساس وعده های غذایی برنامه ریزی شده تنظیم کنید. از قبل فکر کنید چه غذاهایی می خواهید درست کنید و بر اساس آنها مواد اولیه را فهرست کنید. به وزن و حجم مواد غذایی هم دقت کنید تا حمل و نقل آنها آسان باشد. برای جلوگیری از دوباره کاری، لیست را به همراه داشته باشید و هنگام خرید، تک تک موارد را علامت بزنید. مواد غذایی فاسد شدنی را در یک لیست جداگانه بنویسید تا در اولویت قرار گیرند. به تاریخ انقضای مواد غذایی دقت کنید، مخصوصا اگر سفرتان طولانی است. لیست را با سایر اعضای گروه بررسی کنید تا از پوشش همه نیازها مطمئن شوید.
2. بسته بندی مناسب مواد غذایی
از ظروف درب دار محکم و ضد نشت برای بسته بندی مواد غذایی استفاده کنید. این کار از ریختن و فاسد شدن مواد جلوگیری می کند. از کیسه های زیپ دار برای بسته بندی مواد خشک مانند ادویه جات و آجیل استفاده کنید. مواد غذایی را بر اساس نوع و نحوه استفاده بسته بندی کنید تا دسترسی به آنها آسان باشد. برای حمل مایعات، از بطری های مخصوص کمپینگ استفاده کنید که نشتی نداشته باشند. از عایق های حرارتی برای حفظ دمای مواد غذایی فاسد شدنی استفاده کنید. از ظروف سبک و قابل حمل استفاده کنید تا وزن بارتان زیاد نشود. روی هر بسته، نام محتویات و تاریخ بسته بندی را بنویسید.
3. آماده سازی اولیه مواد غذایی در خانه
تا حد امکان، مواد غذایی را در خانه خرد کرده، پوست بگیرید و آماده کنید. این کار در زمان و انرژی شما در طبیعت صرفه جویی می کند. سبزیجات را شسته و خرد کنید و در ظروف مناسب نگهداری کنید. گوشت و مرغ را به قطعات کوچک برش بزنید و مزه دار کنید. حبوبات را از قبل خیس کنید تا سریعتر پخته شوند. ادویه جات را با هم مخلوط کرده و در یک ظرف جداگانه بریزید. سس ها و چاشنی ها را در ظروف کوچک آماده کنید. مواد لازم برای تهیه صبحانه را از قبل آماده کنید (مثلا جو دوسر و خشکبار را مخلوط کنید).
4. انتخاب اجاق مناسب
یک اجاق گاز کوچک و قابل حمل انتخاب کنید که با سوخت در دسترس کار کند. اجاق های گازی کوچک برای کمپینگ بسیار مناسب هستند. مطمئن شوید که اجاق گازتان سالم و بدون نشتی است. سوخت کافی برای تمام وعده های غذایی همراه داشته باشید. یک فندک یا کبریت ضد آب همراه داشته باشید. اگر از آتش برای پخت و پز استفاده می کنید، مجوزهای لازم را دریافت کنید و نکات ایمنی را رعایت کنید. از بادگیر برای محافظت از شعله اجاق گاز استفاده کنید. یک زیرانداز حرارتی برای اجاق گاز همراه داشته باشید تا از آسیب دیدن سطح زیرین جلوگیری شود.
5. انتخاب ظروف مناسب پخت و پز
از ظروف سبک و مقاوم در برابر حرارت استفاده کنید. ظروف آلومینیومی و استیل برای کمپینگ مناسب هستند. یک قابلمه کوچک و یک ماهیتابه کافی است. از ظروف نچسب برای جلوگیری از چسبیدن غذا استفاده کنید. یک کتری برای جوشاندن آب همراه داشته باشید. از ظروف پلاستیکی برای نگهداری غذا استفاده کنید. یک کفگیر، ملاقه و چاقوی تیز همراه داشته باشید. دستکش های نسوز برای جابجایی ظروف داغ ضروری هستند.
6. آشپزی با یک ظرف
سعی کنید غذاهایی را انتخاب کنید که با یک ظرف قابل پخت باشند. این کار باعث صرفه جویی در زمان و انرژی می شود و شستشوی کمتری دارد. خوراک ها، سوپ ها و برنج های مخلوط گزینه های خوبی هستند. خوراک لوبیا و عدسی از غذاهای ساده و مغذی هستند که در طبیعت به راحتی قابل تهیه هستند. املت یک غذای سریع و آسان است که میتوانید با بهرهگیری از تخم مرغ و سبزیجات باقی مانده تهیه کنید. برنج را با سبزیجات و گوشت خرد شده مخلوط کنید و یک غذای کامل و خوشمزه تهیه کنید. سوپ های آماده نیز گزینه خوبی برای صرفه جویی در زمان هستند. میتوانید از فویل برای پخت غذا روی آتش استفاده کنید. بهرهگیری از غذاهای کنسروی آماده هم میتواند راهکار سریعی برای کاهش حجم وسایل باشد.
7. بهرهگیری از مواد غذایی کنسروی
مواد غذایی کنسروی مانند لوبیا، نخود، ماهی تن و ذرت گزینه های خوبی برای کمپینگ هستند. آنها نیازی به یخچال ندارند و ماندگاری بالایی دارند. کنسروها را در جای خنک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید. قبل از مصرف، کنسروها را به خوبی بررسی کنید تا نشانه ای از فساد نداشته باشند. کنسروهای باد کرده یا زنگ زده را مصرف نکنید. پس از باز کردن کنسرو، محتویات آن را در ظرف دیگری نگهداری کنید. درب کنسرو را با دقت باز کنید تا آسیب نبینید. کنسروها را میتوانید به صورت مستقیم مصرف کنید یا در غذاهای دیگر استفاده کنید.
8. آب کافی همراه داشته باشید
همیشه آب کافی برای آشامیدن، پخت و پز و شستشو همراه داشته باشید. مخصوصا در فصول گرم سال، نیاز به آب بیشتر است. از بطری های آب تصفیه شده استفاده کنید. اگر به آب رودخانه یا چشمه دسترسی دارید، آن را قبل از مصرف بجوشانید یا تصفیه کنید. قرص های تصفیه آب نیز میتوانند در مواقع ضروری مفید باشند. آب را در جای خنک نگهداری کنید. به میزان مصرف آب خود دقت کنید و در مصرف آن صرفه جویی کنید. از کیسه های آب تاشو برای حمل آب استفاده کنید.
9. رعایت بهداشت
قبل از تهیه غذا، دست های خود را به خوبی با آب و صابون بشویید. این کار از انتقال میکروب ها به غذا جلوگیری می کند. از تخته برش و چاقوی تمیز برای خرد کردن مواد غذایی استفاده کنید. ظروف و وسایل آشپزی را پس از هر بار استفاده به خوبی بشویید. از دستمال کاغذی یا پارچه تمیز برای خشک کردن دست ها و ظروف استفاده کنید. زباله ها را در کیسه زباله جمع آوری کنید و در محل مناسب دفع کنید. از تماس غذا با حشرات و حیوانات جلوگیری کنید. هنگام سرفه یا عطسه، دهان و بینی خود را بپوشانید.
10. انتخاب غذاهای سبک و انرژی زا
غذاهایی را انتخاب کنید که سبک باشند و هضم آسانی داشته باشند. غذاهای چرب و سنگین باعث احساس سنگینی و خستگی می شوند. غذاهای انرژی زا مانند آجیل، خرما و میوه های خشک را در برنامه غذایی خود بگنجانید. نان سبوس دار و غلات کامل گزینه های خوبی برای تامین انرژی هستند. پروتئین ها مانند تخم مرغ، مرغ و ماهی نیز برای حفظ انرژی و قدرت بدنی ضروری هستند. از مصرف بیش از حد شکر و شیرینی خودداری کنید. به میزان کالری دریافتی خود توجه کنید و بیش از حد غذا نخورید. میوه و سبزیجات تازه را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
11. بهرهگیری از ادویه جات و چاشنی ها
ادویه جات و چاشنی ها میتوانند طعم غذا را بهبود بخشند و به آن تنوع ببخشند. ادویه جات خشک گزینه های خوبی برای کمپینگ هستند. نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین و زیره از جمله ادویه جات پرکاربرد هستند. از گیاهان معطر مانند نعناع، ریحان و آویشن نیز میتوانید برای طعم دادن به غذا استفاده کنید. سس سویا، سرکه بالزامیک و آبلیمو نیز میتوانند به عنوان چاشنی استفاده شوند. ادویه جات و چاشنی ها را در ظروف کوچک و درب دار نگهداری کنید. قبل از بهرهگیری از ادویه جات، آنها را بو کنید تا مطمئن شوید که فاسد نشده اند. ادویه جات را به میزان مناسب به غذا اضافه کنید.
12. تهیه میان وعده
میان وعده ها میتوانند انرژی شما را در طول روز حفظ کنند. میوه ها، آجیل، بیسکویت و شکلات گزینه های خوبی برای میان وعده هستند. میوه های خشک مانند کشمش، خرما و انجیر نیز گزینه های خوبی هستند. بیسکویت های سبوس دار و کراکرها نیز میتوانند به عنوان میان وعده استفاده شوند. شکلات تلخ میتواند انرژی و تمرکز شما را افزایش دهد. میان وعده ها را در ظروف کوچک و قابل حمل نگهداری کنید. به میزان کالری دریافتی از میان وعده ها توجه کنید. میان وعده ها را به طور منظم در طول روز مصرف کنید.
13. تهیه دمنوش و چای
دمنوش ها و چای میتوانند آرامش بخش باشند و به هیدراته ماندن بدن کمک کنند. چای کیسه ای و دمنوش های گیاهی گزینه های خوبی برای کمپینگ هستند. نعناع، بابونه، زنجبیل و دارچین از جمله دمنوش های محبوب هستند. چای سبز و چای سیاه نیز میتوانند به عنوان نوشیدنی گرم استفاده شوند. برای تهیه دمنوش و چای، به آب جوش نیاز دارید. دمنوش ها و چای را در فلاسک نگهداری کنید تا گرم بمانند. از لیوان های درب دار برای نوشیدن دمنوش و چای استفاده کنید. میتوانید به دمنوش و چای خود عسل یا لیمو اضافه کنید.
14. پخت نان در طبیعت
پخت نان در طبیعت میتواند تجربه ای لذت بخش باشد. نان های آماده یا خمیرهای آماده میتوانند کار شما را آسان تر کنند. میتوانید نان را روی آتش یا در فر کوچک کمپینگ بپزید. نان های بدون خمیر مایه نیز گزینه خوبی هستند. از فویل برای پخت نان روی آتش استفاده کنید. نان را پس از پخت در جای خشک نگهداری کنید. میتوانید نان را با مربا، عسل یا پنیر میل کنید. تهیه نان ساجی میتواند تجربه جالبی در طبیعت باشد.
15. رعایت ایمنی در آشپزی
هنگام آشپزی در طبیعت، نکات ایمنی را رعایت کنید. از آتش سوزی جلوگیری کنید و از سوختگی جلوگیری کنید. اجاق گاز را در جای مسطح و دور از مواد قابل اشتعال قرار دهید. هنگام بهرهگیری از آتش، مراقب باشید که آتش گسترش پیدا نکند. از دستکش های نسوز برای جابجایی ظروف داغ استفاده کنید. در صورت بروز آتش سوزی، اقدامات لازم را انجام دهید. جعبه کمک های اولیه را در دسترس داشته باشید. از کودکان دور از آتش و اجاق گاز نگهداری کنید.
16. مدیریت پسماندها
زباله های خود را در کیسه زباله جمع آوری کنید و در محل مناسب دفع کنید. از رها کردن زباله در طبیعت خودداری کنید. زباله های قابل بازیافت را جدا کنید و به مراکز بازیافت تحویل دهید. از ظروف و وسایل یکبار مصرف استفاده نکنید. مواد غذایی اضافی را به کمپ برگردانید یا به حیوانات ندهید. زباله های مواد غذایی را در سطل زباله درب دار قرار دهید تا از جذب حشرات جلوگیری شود. در صورت امکان، زباله های خود را کمپوست کنید. به حفظ پاکیزگی طبیعت کمک کنید.
17. برنامه ریزی وعده های غذایی
قبل از سفر، برنامه ریزی کنید که در هر وعده غذایی چه چیزی می خواهید بخورید. این کار به شما کمک می کند تا مواد غذایی لازم را تهیه کنید و از اتلاف وقت و انرژی جلوگیری کنید. برنامه غذایی خود را بر اساس فعالیت های روزانه تنظیم کنید. وعده صبحانه را جدی بگیرید و غذاهای انرژی زا بخورید. وعده ناهار را سبک و سریع انتخاب کنید. وعده شام را مفصل تر و متنوع تر در نظر بگیرید. در برنامه غذایی خود، میان وعده ها را نیز لحاظ کنید. از قبل فکر کنید که چگونه میتوانید با کمترین امکانات، غذاهای متنوع و خوشمزه تهیه کنید.
18. بهرهگیری از فویل آلومینیومی
فویل آلومینیومی یک وسیله کاربردی در کمپینگ است. میتوانید از آن برای پخت غذا روی آتش، گرم نگه داشتن غذا و بسته بندی مواد غذایی استفاده کنید. برای پخت سیب زمینی، سبزیجات و گوشت روی آتش، آنها را در فویل بپیچید. برای گرم نگه داشتن غذا، ظرف غذا را با فویل بپوشانید. برای جلوگیری از چسبیدن غذا به ظرف، کف ظرف را با فویل بپوشانید. از فویل برای پوشاندن سطح کار استفاده کنید تا تمیز بماند. فویل استفاده شده را در سطل زباله بیندازید. فویل آلومینیومی میتواند به عنوان یک عایق حرارتی نیز عمل کند.
19. توجه به شرایط آب و هوایی
در هنگام برنامه ریزی برای آشپزی در طبیعت، شرایط آب و هوایی را در نظر بگیرید. در هوای گرم، غذاهای سبک و آبدار بخورید و در هوای سرد، غذاهای گرم و پرکالری. در هوای بارانی، از چادر یا سایبان برای محافظت از خود و وسایل آشپزی استفاده کنید. در هوای بادی، از بادگیر برای محافظت از شعله اجاق گاز استفاده کنید. در هوای آفتابی، از کرم ضد آفتاب و کلاه استفاده کنید. همیشه پیش بینی آب و هوا را قبل از سفر بررسی کنید. لباس مناسب با شرایط آب و هوایی بپوشید. از تغییرات ناگهانی آب و هوا آگاه باشید.
20. آشنایی با گیاهان خوراکی منطقه
اگر با گیاهان خوراکی منطقه آشنا هستید، میتوانید از آنها در آشپزی خود استفاده کنید. اما مراقب باشید که گیاهان سمی را اشتباها مصرف نکنید. قبل از مصرف هر گیاهی، مطمئن شوید که آن را به درستی شناسایی کرده اید. از گیاهانی که در نزدیکی جاده ها یا مناطق آلوده رشد کرده اند، خودداری کنید. فقط گیاهانی را جمع آوری کنید که به مقدار کافی در دسترس باشند و به محیط زیست آسیب نرسانند. با افراد محلی که به گیاهان منطقه آشنا هستند، مشورت کنید. از کتاب های راهنمای گیاهان خوراکی استفاده کنید. به مقدار کم از گیاهان خوراکی استفاده کنید.
21. بهرهگیری از غذاهای خشک شده
غذاهای خشک شده مانند میوه های خشک، سبزیجات خشک و گوشت خشک، گزینه های خوبی برای کمپینگ هستند. آنها سبک و کم حجم هستند و ماندگاری بالایی دارند. میتوانید غذاهای خشک شده را به صورت آماده خریداری کنید یا خودتان آنها را تهیه کنید. برای مصرف غذاهای خشک شده، آنها را در آب خیس کنید تا نرم شوند. غذاهای خشک شده را میتوانید در سوپ، خوراک و سایر غذاها استفاده کنید. از غذاهای خشک شده به عنوان میان وعده نیز میتوانید استفاده کنید. غذاهای خشک شده را در جای خشک و خنک نگهداری کنید. به تاریخ انقضای غذاهای خشک شده دقت کنید.
22. تهیه غذاهای محلی
اگر به منطقه خاصی سفر می کنید، سعی کنید غذاهای محلی آن منطقه را تهیه کنید. این کار میتواند تجربه ای جالب و متفاوت باشد. با افراد محلی در مورد غذاهای محلی و نحوه تهیه آنها صحبت کنید. از مواد غذایی محلی برای تهیه غذاهای خود استفاده کنید. در تهیه غذاهای محلی، به سنت ها و آداب و رسوم مردم محلی احترام بگذارید. عکس هایی از غذاهای محلی تهیه کنید و با دیگران به اشتراک بگذارید. طعم های جدید را تجربه کنید. به فرهنگ غذایی مردم محلی احترام بگذارید.
23. همراه داشتن لوازم ضروری
علاوه بر مواد غذایی و وسایل آشپزی، لوازم ضروری دیگری نیز باید همراه داشته باشید. این لوازم شامل موارد زیر می شوند:چاقوچراغ قوه یا هدلایتکبریت یا فندک ضد آبدستمال کاغذیکیسه زبالهجعبه کمک های اولیهنقشه و قطب نما (در صورت نیاز)
24. نوشتن خاطرات آشپزی
عکس هایی از غذاهایی که تهیه کرده اید، بگیرید و آنها را به همراه خاطرات خود نگهداری کنید. دستور پخت غذاهایی که در طبیعت تهیه کرده اید، بنویسید. تجربیات خود را در مورد بهرهگیری از وسایل آشپزی مختلف در طبیعت بنویسید. نظرات خود را در مورد غذاهایی که در طبیعت خورده اید، بنویسید. خاطرات آشپزی خود را با دیگران به اشتراک بگذارید. یک دفترچه مخصوص برای نوشتن خاطرات آشپزی خود تهیه کنید.
25. لذت بردن از آشپزی در طبیعت
آشپزی در طبیعت میتواند یک تجربه لذت بخش و به یاد ماندنی باشد. از این فرصت استفاده کنید تا از طبیعت لذت ببرید و با دوستان و خانواده خود وقت بگذرانید. در هنگام آشپزی، به صداهای طبیعت گوش دهید و از زیبایی های محیط اطراف خود لذت ببرید. با دوستان و خانواده خود در تهیه غذاها همکاری کنید. از طعم غذاهایی که در طبیعت تهیه کرده اید، لذت ببرید. عکس هایی از لحظات خوش خود بگیرید. خاطرات خوبی را برای خود رقم بزنید. از این تجربه برای یادگیری مهارت های جدید استفاده کنید.







یه بار رفته بودم طبیعت با چندتا دوست و تصمیم گرفتیم نون ساجی درست کنیم😂 هیزم که جمع کردیم، فهمیدیم فراموش کردیم نمک ببریم🤦♂️ خلاصه یه جوری با سبزیجات کوهی و کمی پنیر که داشتیم یه طعم جدید درست کردیم، عجب تجربه بامزه ای بود! دوستای عزیز ممنون از نکات خوبتون، اگه شما هم تجربه خنده دار یا جالبی از آشپزی در طبیعت دارید خوشحال میشم بشنوم. ممنون میشم یه مطلب هم درباره ترفندهای پخت نان های محلی در طبیعت بگذارید، کنجکاوم بدونم چه روش های دیگه ای هست 😊🔥🌿
پخت و پز در طبیعت یکی از بهترین تجربه هایی است که می توان داشت. سال گذشته وقتی برای اولین بار همراه دوستان به جنگل رفته بودیم، یاد گرفتم که سیب زمینی کبابی در فویل چقدر می تواند خوشمزه باشد. نکته جالب این بود که با کمی نمک و فلفل ساده، طعمی فوق العاده پیدا می کرد.
حمل وسایل سبک و چندکاره واقعا در طبیعت نجات دهنده است. من همیشه یک کارد تاشو همراه دارم که هم برای برش میوه ها و هم برای آماده کردن سبزیجات مناسب است. استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی هم راه خوبی برای کاهش زباله در طبیعت است.
برای صبحانه در کمپ، پیشنهاد می کنم نان های خانگی همراه با مربا یا عسل بردارید. یادم هست یک بار نان هایی که از خانه برده بودیم کاملا له شده بودند ولی با کمی حرارت روی اجاق گاز، دوباره تازه شدند. این کار هم سریع است هم صبحانه ای گرم و دلچسب مهیا می کند.
شستن ظروف در طبیعت کمی چالش برانگیز است ولی اگر از قبل مایع ظرفشویی را در بطری کوچکی ریخته باشید، کار راحت تر می شود. من همیشه بعد از شستن ظروف کمی آب جوش روی آنها می ریزم تا کاملا ضدعفونی شوند. این روش برای سلامت غذا خیلی مهم است.